top of page

Configureer hier uw inox zwembad

inox-zwembad-klein_edited.jpg

Waarom Inox?

Een betere vraag is: waarom NIET?! Ok, Inox zwembaden zijn nog redelijk zeldzaam, maar daar willen wij verandering in brengen! Inox leent zich namelijk perfect voor zwembadbouw: het is duurzaam, sterk, extreem waterdicht, onbeperkt toepasbaar en nog zoveel meer. We zouden er uren over kunnen vertellen. Kom gerust eens langs als je meer wil weten! Maar we zetten hieronder alvast 10 kernvoordelen van inox zwembaden op een rijtje.

10 voordelen van Inox

waterkleur-inox-zwembad.jpg

01

Uitzonderlijk design

Een inox zwembad is tijdloos en oogt exclusief . Het is een uniek designstuk in je tuin! Wat bijdraagt aan deze exclusieve look is het prachtige materiaal Inox op zich, de hoge waterstand, de sensationele waterkleur en nog zoveel meer. Kortom, het past perfect bij elke architectuur en in elke omgeving.

02

Hoge waterstand

Wat bijdraagt aan deze exclusieve look is de hoge waterstand. Doordat de skimmers eigenhandig gemaakt worden, slagen wij erin deze tot in de rand van het zwembad te lassen waardoor we de waterstand tot een maximale hoogte kunnen brengen. In tegenstelling tot wanneer men geprefabriceerde skimmers in het zwembad plaatst. Tot 2cm bij skimmerbad, 1cm bij een infinity pool of een overloopsysteem zonder rand.

03

Ecologisch & duurzaam

De productie van inox baden is grotendeels een gesloten circulair proces, waarbij zelfs het restafval van het staal wordt hergebruikt. Bovendien is roestvrij staal een 100% recycleerbaar materiaal. Ook een leuke extra: door de weerkaatsing van het zonlicht op de stalen bodem en zijwanden, warmt een inox zwembad op natuurlijke wijze mee op en recupereert het de warmte beter. Niet alleen goed voor het milieu, maar zo bespaart u óók energie! Kortom, inox zwembaden dragen bij aan de evolutie naar duurzame en milieubewuste bouwprocessen. Tip: neem zeker ook een kijkje in ons aanbod van technieken.

04

Stijlvolle afwerking

Bij onze zwembaden in inox, in tegenstelling tot andere zwembaden, kunnen we indien gewenst de boordstenen volledig weglaten. Dit kan door een mooi afgewerkt Inox randje van 4cm. De afwerking omheen uw zwembad bepaalt u dus helemaal zelf. Hier vindt u meer informatie over onze afwerking.

05

Kwaliteitsvol & onverslijtbaar

Inox is 100% waterdicht en heeft een hoge corrosiebestendigheid, waardoor het niet zal aangetast worden door chloorwater. Hierdoor kan er een veel langere levensduur gegarandeerd worden dan bij zwembaden uit andere materialen. Onze zwembaden worden opgebouwd vanuit een frame van 10cm x 10cm, wat het bad uitermate sterk en stevig maakt.

Voor onze zwembaden gebruiken wij uitsluitend inox AISI 316L  met een kwaliteitscertificaat, een zeer hoogwaardig en kwaliteitsvol materiaal. Het is is uitermate goed bestand tegen UV-straling en kan dus niet verkleuren. Roestvrij staal is overigens toleranter tegen schommelingen in temperatuur dan bv. beton of kunststof. Er is bijgevolg minder risico op vorstschade en geen enkel risico op barsten, krimpen, afbrokkelen of poreus worden. Een inox zwembad is nagenoeg onverslijtbaar (wat de duurzaamheid ervan ook weer versterkt).

Een zwembad voor generaties zwemplezier!

06

Snelle plaatsing

Door de prefabricage van het zwembad wordt het zwembad in 1 stuk geplaatst is er een korte montagetijd op de werf.  Wij opteren steeds voor een prefabricage zodat het zwembad in uiterst gunstige omstandigheden gebouwd kan worden, zonder invloed van weersomstandigheden.

07

Weinig onderhoud & chemicaliën

Door het gladde oppervlak van het staal, is het voor algen, bacteriën en vuil heel moeilijk om zich aan het zwembad te hechten. Resultaat? Weinig onderhoud en een zo goed als chemicaliën-vrij zwembad (verminderd verbruik van chloor). 

Hierdoor wordt er vaak om medische redenen voor roestvrij staal gekozen.

08

Economisch

Natuurlijke opwarming van het zwembad door reflectie van de zonnestralen, hierdoor tot 70% minder energieverbruik!

Door het geringe gebruik van chemicaliën bespaart u ook op de aankoop van deze producten. Beter voor het milieu én de meest economische keuze. Bij een inox bad kan u de hoge kost van boordstenen uitsparen door als randafwerking te kiezen voor een fijn Inox randje. Meteen aansluitend aan het terras vormt dit een prachtig esthetisch geheel.

09

Een zwembad op maat

Een inox zwembad kan in elke lengte, breedte en diepte gemaakt worden. Het wordt volledig op maat voor u gelast. Ook de trap, plage, rolluiknis, ...  zijn maatwerk. Alle denkbare accessoires en afwerkingen zijn mogelijk. Samen ontwerpen we uw droomzwembad! Meer info over ons maatwerk? Lees hier verder!

10

Unieke waterkleur

Het klinkt misschien vreemd, maar het water van inox zwembaden heeft écht een betoverende waterkleur. De ondergrond in RVS levert een unieke weerkaatsing op van de zon in het zwembad. De kleur van het water draagt bij aan het strakke design van uw zwembad. 

bottom of page