top of page

Technieken

Naargelang jouw noden bepalen we samen het technisch pakket, van rolluik tot warmtepomp, tot het kleinste sfeerlichtje. Hieronder alvast enkele belangrijke onderdelen van het technisch pakket:

Waterbehandeling

De behandeling van het zwembadwater is een veel besproken topic. Bij inox zwembaden is er sowieso heel wat minder desinfecteermiddel nodig. Door het gladde oppervlak van het staal, is het voor algen, bacteriën en vuil heel moeilijk om zich aan de wanden van het zwembad te hechten.

 

Wij werken steeds met een UV-lamp. Door de UV-sterilisatie zorgen we ervoor dat er slechts zeer weinig chloor nodig zal zijn om het water te ontsmetten. Hierbij installeren we een automatisch Chloor- en PH doseersysteem voor optimaal behandeld en kristalhelder water. Ook kan er geopteerd worden voor behandeling op basis van membraan cel-elektrolyse, waarbij het gebruik van chemicaliën volledig wegvalt.

Isolatie

Isolatie is niet meer weg te denken in onze huidige (duurzame) bouwmethodes en dat geldt ook voor zwembaden. Een zwembad van Atelier Nager wordt dan ook zeer goed geïsoleerd: met 10cm PUR bodemisolatie en 5cm PUR wandisolatie. Zo beperken we het warmteverlies tot een minimum.

Verwarming

Atelier Nager werkt uitsluitend met Full Inverter warmtepompen, die gekend zijn om hun energiezuinigheid en extreme stilte. Afhankelijk van het zwemseizoen van de klant kiezen we telkens dé juiste warmtepomp. Ook hier komt het voordeel van Inox weer naar boven: de natuurlijke opwarming van het zwembad door de reflectie van zonnestralen, leidt alvast tot 65% minder energieverbruik.

Afdekking

Duurzaam zwemmen, betekent ook een ecologisch en economisch verantwoord rolluik. Bij Atelier Nager werken we met 2 soorten rolluiken, elk met hun specifieke eigenschappen:

- Enerzijds hebben we de lamellen die met isolatie zijn opgevuld, waardoor het rolluik de warmte in het zwembad houdt.

- Anderzijds hebben we de Polycarbonaat Solar lamellen. Dit rolluik met Solar lamellen maakt gebruik van zonne-energie om het zwembadwater op te warmen.

Verlichting

De verlichting in je zwembad draagt bij tot de sfeer in je tuin. De verlichting wordt op maat gemaakt in samenspraak met en naar de wensen van de klant.

bottom of page